Slider

Hui Halloween!

sunnuntai 29. lokakuuta 2017


Olen huomannut rytmittäväni vuoden kulkua usein juhlien ja juhlapyhien mukaan. Kun edelliset juhlat on vietetty, siirryn jo ajatuksentasolla suunnittelemaan seuraavia. Nautin suuresti saadessani ideoida ja toteuttaa erilaisia unohtumattomia hetkiä koristeluineen ja tarjoiluineen. Parasta on, jos saan siten ilahdutettua myös ympärilläni olevia ihmisiä. 



Halloween - mikä ihana syy kutsua ystävät kylään

 

Kokoonnuimme eilen ystäväperheiden kanssa viettämään lauantai-iltaa Halloweenin merkeissä. Juhlat järjestettiin tänä vuonna meillä. Leivoin tarjottaviksi pikkupizzoja kolmella eri täytteellä, suolaista kasvispiirakkaa, suklaisia lepakkokuppikakkuja, haamumarenkeja ja valkosuklaisen mango-passionmoussekakun. Vieraat kantoivat myös kortensa kekoon tuomalla tacosalaattia, juotavaa, karkkeja ja suolaista naposteltavaa.


Maistoin aiemmin syksyllä eräillä vauvakutsuilla aivan taivaallisen hyviä pikkupizzoja. Sain kutsujen emännältä ohjeen pizzoihin ja testasin niitä tällä viikolla. Täytteet vaativat jonkin verran esivalmisteluja, mutta lopputulos on mielestäni sen arvoista. Esipaistoin pizzat ja pakastin ne. Tein kerralla suuremman satsin, jotta syksyn mittaan pakastimesta on helppo ottaa tarjottavaa ja paistaa vaan pizzat valmiiksi juuri ennen vieraiden saapumista.






Tarjoilut tuntuivat maistuvan, niin pienille kuin isommillekin vieraille. Lasten pöydässä vallitsi äitien ihmetykseksi harvinaisen rauhallinen tunnelma, kun kaikki istuivat nätisti paikoillaan ja keskittyivät syömiseen. Isommat lapset kävivät välillä pyytämässä keittiöstä lisää herkkuja lautaselleen ja palasivat sitten taas pöydän ääreen. Syömisen jälkeiset leikitkin sujuivat ilman suurempia kinoja tai villiintymistä. Tällä porukalla on nimittäin nähty myös melkoisesti vauhdikkaampaakin meininkiä, joten eilisen seesteinen ilmapiiri yllätti. :D



Haluan kokeilla juhlatarjoiluja varten aina teemaan sopivia uusia juttuja. Tänä vuonna päätin tehdä Halloween-aiheisia lepakkokuppikakkuja ja haamumarenkeja. Kuppikakkuihin käytin, jo aiemmin tyttäremme 3-vuotissyntymäpäivillä hyväksi todettua, Annin uunissa -blogista löytämääni suklaisten minicupcakesien ohjetta. Haamumarenkien ohjeen sain tutulta, joka oli bongannut sen jostakin lehdestä.




Vuosien varrella on tullut tehtyä jo sen verran useita mousse- ja juustokakkuja, että harrastan niiden osalta yleensä melko soveltavaa leivontaa. Tälläkin kerralla yhdistelin moussea varten uusia makuyhdistelmiä ja lopputuloksena oli, ainakin omasta mielestäni, aika hyvänmakuinen kakku. Pinnan valkosuklaista "hämähäkinverkkoa" testasin ensimmäistä kertaa. Vastaavanlaista koristelua tulen käyttämään varmasti jatkossakin. Sen verran helppo ja kivannäköinen se oli.




Koristeluissa hyödynsin  osittain aiempien vuosien Halloween-rekvisiittaa, kuten valkoista seittiä, mustia muovihämähäkkejä ja lepakkoviirinauhaa. Muutamia uusiakin juttuja tuli hankittua ja askarreltua tämän vuoden juhlintaa varten. Paperiset kurpitsakoristeet löysin Tigerista ja Clas Ohlssonilta. Kodin jokapäiväisessä sisustuksessa olevat LukLabelin Moon-viirinauha ja rautakehikko pääsivät myös osaksi Halloween-tunnelmaa.



Onko teillä jo juhlittu tänä vuonna Halloweenia vai juhlitteko vasta ensi viikonloppuna? Mitä tarjottavia teidän Halloween-juhliinne kuuluu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan