Slider

Kokeilevaa kokkausta -tortillat

maanantai 26. maaliskuuta 2018


Kuten edellisessä postauksessani kirjoittelin, on meidän keittiössä puhaltanut viime aikoina uudet tuulet. Siispä intouduin tässä eräänä päivänä kokeilemaan hieman erilaisia täytevaihtoehtoja tortillaan. Tortillatkin olivat tällä kertaa täysjyväversioita. 




Olen seurannut tänä keväänä televisiosta Samassa liemessä -ohjelmaa. Innostuin erästä jaksoa katsoessani korealaisesta friteeratusta kanasta soijaglaseerauksella ja päätin kokeilla sitä tortilloja varten. Reseptistä poiketen käytin jääkaapista löytyviä kanarintafileitä, jotka suikaloin reiluiksi paloiksi. Fileepalat kypsyivät friteerauksessa muutamassa minuutissa kypsiksi ja meheviksi. Liian pitkä kypsennysaika tekee niistä helposti kuivia, joten kannattaa olla tarkkana. Meiltä ei löytynyt kotoa reseptissä lukenutta srirachaa, joten korvasin sen sweet chili -kastikkeella ja chilihiutaleet chilijauheella. Mielestäni glaseeraus oli tästä huolimatta erittäin maistuva. 

Friteeratut kanapalat toimivat todella hyvin myös esimerkiksi illanistujaisten tai muiden juhlien sormisyötävänä. Suosittelen kokeilemaan. Hieman niissä oli näpertelyä, mutta yllättävän kätevästi kanat valmistuivat kotikeittiössä tavallisessa kattilassa ilman friteerauskeitintä. Seurasin öljyn lämpötilaa paistomittarin  avulla ja pidin kattilankannen lähellä, jotta hätätilanteessa apu olisi ollut lähellä.  


Paistoin pannulla ruokaöljyssä yhdeksi täytteeksi parsakaalia, jonka maustoin suolalla, mustapippurilla ja chilijauheella. Lapset pitävät meillä kovasti parsakaalista, joten käytän sitä usein eri ruokien lisukkeena. Kuullotin pannulla myös puna- ja keltasipulia, joiden joukkoon lisäsin purkillisen tummia huuhdeltuja kidneypapuja. Nämä molemmat täytevaihtoehdot toimivat yllättävän kivasti tortillan kanssa.


Tein lisäksi ensimmäistä kertaa itse guacamolea. En tiedä, miksei sitä ole tullut ennen kokeiltua. Löysin Internetistä reseptin, joka oli todella helppo toteuttaa kotona kaapista löytyvillä aineksilla. Guacamolesta tuli todella hyvää ja molemmat lapset söivät sitä innoissaan.



Muina täytevaihtoehtoina meillä oli jääsalaattia, kurkkua, paprikaa, salsaa, ananasta ja kermaviiliin sekoitettua tacodippiä. Omasta mielestäni tämä kokeilu oli varsin onnistunut ja myöskin lapset ottivat uudet täytteet hyvin vastaan. Tytär söi oman tortillansa wrappina guacamolen, tacodipin, kurkun ja paprikan kera ja poika pisteli onnessaan poskeensa kananpaloja parsakaalin, kurkun, paprikan, guacamolen ja tortillaletun palojen kanssa. Mies ilmeisesti kaipasi hieman meidän ns. normaaleja tortillatäytteitä: jauhelihaa, fetaa, aurajuustomurua jne., mutta söi hänkin lopulta annoksensa mukisematta. :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan