Slider

Kohti terveellisempää ruokavaliota - Sokeriton mustikkajuustokakku

lauantai 10. maaliskuuta 2018


 
Tässä kolmannessa raskaudessa sokerirasituksesta napsahtanut radi-diagnoosi on laittanut minut miettimään ruokavaliotani ja keksimään terveellisempiä tapoja herkutella. Itse asiassa diagnoosi oli ihan tervetullut herätys, jonka myötä olen alkanut muuttaa omia ja perheemme ruokailutottumuksia. Haluan pitää itsestäni mahdollisimman hyvää huolta, jotta vauvalla olisi parhaat mahdolliset kasvuolosuhteet. Eikä oman ja vauvan painon kurissa pysyminenkään ole ollenkaan huono asia. :)

Olen innostunut uudelleen ruoanlaitosta ja huomaan kokeilevani aiempaa vaihtelevampia ruokalajeja. Tästä on ollut hyötyä koko perheelle. Syömme nykyään monipuolista ja terveellistä ruokaa ja lapset oppivat maistamaan uusia makuja. 




Sokerittomien herkkujen keksiminen on ollut hieman haastavaa, joten olin innoissani, kun bongasin Instagramista @fortheloveofmoments-tililtä sokerittoman juustokakun kuvan ja sain siihen ohjeen. Tein kakkua helmikuussa minun ja tyttäreni nimipäiväkahveille ja se maistui kaikille erittäin hyvin. Ajattelin jakaa kakun ohjeen myös täällä blogissa teidän muidenkin iloksi. 

 

Sokeriton mustikkajuustokakku

Pohja:
3 dl pähkinöitä, itse laitoin kakkupohjaan 2 dl cashew- ja 1 dl pekaanipähkinöitä
2 rkl kaakaojauhetta
1-2 rkl hunajaa, kookossokeria tai muuta haluamaasi makeutusta, itse laitoin makeutukseksi hunajaa
50g voita

Täyte:
2 pkt/400g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl vispikermaa
7 liivatelehteä
5 dl mustikkasosetta, tein soseen itse tehosekoittimella pakastemustikoista
1 sitruunan mehu
1-2 rkl hunajaa

Pilko pähkinät pieneksi murskaksi. Kätevä keino tähän on laittaa pähkinät esim. kestävässä muovipussissa pyyhkeen sisälle ja hakata niitä kaulimella. Pilkkominen onnistuu myös leikkuulaudalla terävän veitsen kanssa. Sekoita pähkinämurskan joukkoon kaakaojauhe ja hunaja. Sulata voi ja lisää se muiden ainesten joukkoon. Sekoita pähkinämassa tasaiseksi ja painele se leivinpaperilla vuoratun 20cm halkaisijan irtopohjavuoan pohjalle.  Laita kakkupohja jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto. Valmista mustikkasose. Sekoita mustikkasose kerma-tuorejuustovaahdon joukkoon. Purista sitruunan mehu kuumennusta kestävään astiaan ja kuumenna mehu kiehuvaksi esim. mikrossa. Sekoita pehmenneet liivatelehdet kiehuvan sitruunan mehun joukkoon. Lisää sitruunan mehu liivatteineen mustikkatäytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta täyte vielä lopuksi hunajalla ja lisää täyte jähmettyneen pähkinäpohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkapissa mielellään seuraavaan päivään. Koristele valmis kakku esimerkiksi marjoilla. 

Kakkuun voi halutessaan käyttää myös kaupan valmista sosetta. Samalla reseptillä voi tehdä eri makuisia kakkuja erilaisilla soseilla. Hedelmäsoseiden hyydyttämiseen riittää 6 liivatelehteä. Ajattelin kokeilla tässä kevään aikana ainakin mangososetta ja tehdä kauniin keltaisen kakun esimerkiksi pääsiäisen aikaan.


Mikäli teillä lukijoilla on vinkata hyviä sokerittomia herkkuja tai leivonnaisia, otan ideoita mielellään vastaan. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan